КУД “Херцеговина” у сарадњи са Трустичком организацијом града Требиња и “Блуе Диамонд Евентс” организације из Београда организује 13. сабор фолклора и 4. Међународни фестивал фолклора.
Сабор фолклора ће се одржати у периоду од 28.04. до 30.04.2017. године.
18052412 10210663721726868 354071505 o

22. априла у Културном центру Требиње козачки ансамбл Народног позоришта из Иркутска «Сибирски витезови» наступиће са  нашом истакнутом глумицом Иваном Жигон.

            Сибирски витезови који су већ неколико пута дизали на ноге одушевљену српску публику овај пут ће нам приредити многа изненађења.

            Сасвим неочекивано  сибирци ће на само њима својствен начин  козачки пјевати песме о Србији и Косову и Метохији.

            С друге стране Ивана Жигон уједињена са сибирским гласовима најавиће свој нови диск који припрема са Косовским божурима «ОСТАЈЕМ СА ТОБОМ РУСИЈО». Тако ће овај концерт постати оличење нераскидивог јединства српског и руског народа, а захваљујући богатим видео спотовима овај догађај представљаће путовање од прве до последње тврђаве православља, од Косова и Метохије до далеког Сибира. 

 Koncert sibirskih vitezova

            Ако желите да доживите такво умјетничко ходочашће будите са Сибирским витезовима и Иваном Жигон 22. априла у 19 часова.

            Ансамбл «СИБИРСКИ ВИТЕЗОВИ» из Иркутска задужио је наш народ онда кад нам је било најтеже.  Обилазили су нас кад је било најтеже, у два наврата са нама обишли су Републику Српску и 25 српских села на Космету и својом пјесмом пружали подршку и наду народу који је остао на својим огњиштима.

            И данас  они из далеког Сибира својом пјесмом подржавају наш народ.  

Страна 1 од 11