четвртак, 02 фебруар 2017 13:46

Град Требиње и Ватрогасни савез РС обезбиједили ново возило за Добровољно ватрогасно друштво Ластва

Град Требиње и Ватрогасни савез РС обезбиједили ново возило за Добровољно ватрогасно друштво Ластва

Добровољно ватрогасно друштво Ластва данас је добило ново ватрогасно возило које има сву потребну опрему, а средства за набавку обезбиједили су Град Требиње и Ватрогасни савез Републике Српске.

„Стратегија Савеза на плану техничког опремања је да у Српску, за потребе ватрогасних друштава, сваке године, па и ове, стигне двадесет нових возила. Већ имамо оспособљене људе и само са новом техником можемо дићи степен безбједности и смањити ризик од пожара“, рекао је данас на примопредаји предсједник Ватрогасног савеза Горан Стојаковћ,  истичући  да је ријеч о модерном возилу које је опремљено према ватрогасним стандардима и типизацији Савеза.

Драган Паранос, командир Добровољног ватрогасног друштва Ластва које се стара о безбједности мјештана и имовине на  овој територији и редовно учествује као испомоћ другим друштвима у гашењу пожара, рекао је да ће им ново возило итекако бити од користи.

„Бићемо бржи и ефиксанији у раду јер, као што знате, ми овдје покривамо два гранична прелаза, имамо и локалну школу, хидроелектране , магистрални пут Требиње- Никшић који је врло фреквентан“, истакао је Паранос.

За набавку возила Ватрогасни савез РС је издвојио 250.000 КМ, док је Град Требиње учествовао са  37.000 КМ.

Последњи пут измењено четвртак, 02 фебруар 2017 13:52