петак, 10 фебруар 2017 13:54

Одржан састанак поводом припреме Инвестиционе конференције "Требиње 2017."

Одржан састанак поводом припреме Инвестиционе конференције "Требиње 2017."

У просторијама Градске управе Требиње одржан је састанак поводом припреме Инвестиционе конференције „Требиње 2017“. Састанку је присуствовао и проф. др Јасмин Комић, министар науке и технологије у Влади РС који је и члан Тима за припрему Инвестиционе конференције Требиње 2017. године

DSC 0878 800

Циљ конференције је промоција града Требиња као пожељне инвестицијске дестинације за стране и домаће инвеститоре, као и представљање  досадашњих корака које је Град Требиње подузео с том сврхом. Конференција би се одржала у трајању од два дана, у просторијама Културног центра Требиње. Планирана конференција ће бити одржана у мају мјесецу.

На конференцији се очекује присуство еминентних експерата и представника компанија из сектора грађевинарства, енергетике, пољопривредног/прехрамбеног, туризма и трговине, представници банака, осигурања те представници привредних комора и пријатељских градова. Намјера је да пружимо иформације домаћим и страним инвеститорима о активностима  Града Требиња и плановима у предстојећем периоду, посебно у смислу унапређења пословног амбијента и других мјера.

DSC 0879 800

На састанку је закључено:

За потребе одржавања Конференције, у сарадњи са надлежним органима, направиће се преглед свих пројеката који ће бити кандидовани за подручје Града Требиња. Ради се о пројектима из области грађевинарства, пољопривреде, туризма, трговине и других области. У процесу је и израда средњорочног плана Града Требиња који ће послужити и за потребе инвестиционе конференције. Овакве конфереције су потребне да би се убрзао економски развој Града Требиња. Потребно је припремити каталог инвестиција у коме ће бити представљени пројекти, као и брошура како регистровати предузећа, како до грађевинске дозволе и др., потом субвенције које Град нуди.

Наредне активности које ће Тим проводити односе се на поступак израде  ПРОГРАМА, ПРОМОЦИЈЕ И ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ.

Такође, у циљу предлагања пројеката/идеја које би требало презентовати на конференцији, биће успостављен САЈТ, путем којег ће сви заинтересовани у периоду од 30 дана, моћи предлагати пројекте,идеје, сугестије.

Последњи пут измењено субота, 11 фебруар 2017 21:14