уторак, 14 фебруар 2017 13:48

У Требињу обиљежен Дан бораца РС

У Требињу обиљежен Дан бораца РС

У оквиру обиљежавања Дана бораца РС, јутрос је у цркви Св. Цара Лазара у Требињу служен парастос и положено цвијеће на Споменик браниоцима Требиња и у Спомен собу Требињске бригаде ВРС.

Обиљежавању су присуствовали представници Борачке организације, делегација Града Требиња, Удружења дјеце погинулих бораца “Насљеђе” те Удружења ветерана РС.

DSC 0986 800

Присутни су јутрос послали заједничку поруку да се не смију заборавити борци који су се несебично борили за стварање Српске и у њене темеље уградили оно највриједније - живот.

„Полажемо цвијеће нашим саборцима који су темељ Републике Српске и сјећамо се њих, а наша обавеза и дужност је да очувамо РС", рекао је Перо Мишељић, предсједник Скупштине Борачке организације.

DSC 0982 800

Предсједник удружења дјеце погинулих бораца "Насљеђе" Саша Пешикан је поручио да хероји протеклог рата не смију пасти у заборав:

„Желимо да истакнемо да ћемо радити на томе да нас на поменима сваке године буде што више, јер сматрамо да је велика срамота да на обиљежавањима Дана Војске РС и Дана борца РС не буде више грађана, јер не смијемо да заборавимо наше хероје“.

Последњи пут измењено уторак, 14 фебруар 2017 13:55