четвртак, 18 мај 2017 19:41

ГРАДСКА УПРАВА ЈАЧА САРАДЊУ СА СТУДЕНТСКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

ГРАДСКА УПРАВА ЈАЧА САРАДЊУ СА СТУДЕНТСКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

Градоначелник Требиња Лука Петровић данас је са делегацијом Уније студената Републике Српске и Студентског парламента у Источном Сарајеву потписао Меморандум о сарадњи који подразумијева заједничко дјеловање, али и помоћ Градске управе приликом организовања различитих студентских манифестација.

Меморандум је потписан на захтјев Града Требиња и ово је прва локална заједница која се понудила да буде домаћин скупова које организују студенти, како би дала допринос раду младих и њиховој афирмацији. 

Петровић је истакао да је Град на овај начин желио да успостави бољу и ближу сарадњу са студентима Универзитета у Источном Сарајеву, јер је међу њима и велики број младих из Требиња. 

"И наша два факултета су везана за Универзитет у Источном Сарајеву, тако да смо овим меморандумом учврстили везе", рекао је Петровић. 

DSC 8772

Он је појаснио да Меморандум подразумијева заједничко дјеловање на омасовљењу волонтерског рада, размјену знања и искустава, те рад на заједничким пројектима који доприносе рјешавању конкретних проблема студената у цијелој Републици Српској. 

Према његовим ријечима, Град ће помоћи и у организовању догађаја који подстичу студенски активизам, попут студентских радних акција, културних, спортских и других манифестација, а све у циљу афирмације Универзитета и Републике Српске. 

Предсједник Уније студената Републике Српске Милан Милишић је захвалио представницима Града Требиња што су показали разумијевање за студенте и што су се први и једини понудили да им помогну у њиховим активностима. 

"Суштина и циљ је да са локалном заједницом мотивишемо младе на заједнички рад и да своје идеје, сугестије и приједлоге заједнички креирамо и реализујемо", рекао је Милишић. 

DSC 8775

Према његовим ријечима, прва прилика за сарадњу је већ у јулу, када ће Требиње бити домаћин школе лидера за студенте, али и сваке наредне. 

Градоначелнику и његовом замјенику Мирку Ћурићу, који је присуствовао потписивању Меморандума, захвалили су и студент проректор факултета у Источном Сарајеву Душан Симанић и потпредсједник студентског парламента Милош Антуновић.

Извор: СРНА