Српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик са градоначелником Требиња: Требиње има подршку!

Прегледа: 193

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас Градску управу Требиње и састао се са градоначелником Мирком Ћурићем.

Састанку су присуствовали и директор Електропривреде РС Лука Петровић, народни послаици Љубица Миљановић и Валерија Лакић, потпредсједник Скупштине града Мијат Шаровић те директор Хидроелектрана на Требишњици Гордан Мишељић и начелник градског Одјељења за просторно планирање Марко Рикало.

Након једночасовног састанка, српски члан Предсједништва Милорад Додик је оцијенио да Требиње има младу, агилну и динамичну управу која успјешно реализује бројне пројекте, настоји да се приближи грађанима и гради инфраструктуру која је од дугорочног значаја.

Додик је истакао и да власти у Републици Српској стављају Требиње међу прва мјеста у погледу подршке развоју те да је на састанку разговарано о оним пројектима који могу направити разлику у односу на регионалне туристичке центре.

„Требиње  обнавља своју индустрију, подиже квалитет својих туристичких услуга, и наравно – са таквим опредјељењем ваш град не може да стане – мора да иде даље. О томе смо данас и разговарали – о пројектима који могу да праве разлику у односу на регионалне туристичке центре“.

Као посебно важну за развој Требиња, Додик издваја Електропривреду РС за коју је каже да је до сада била замајц развоја читаве регије, али да ће тако бити и у будућности.

„У фази смо стабилизације система и вјерујем да ће ЕРС показати своју локалну одговорност и у будућности. Нас занима и подржаћемо све што ЕРС овдје учини – и то је одговорност тог јавног предузећа према ресурсима Херцеговине. То се видјело и до сада, а биће још израженије и видљивије у будућности“, рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва похвалио је рад требињских руководилаца и рекао да га радује што Требињем руководи млада и полетна екипа која повећава буџет и која има одговоран однос према граду.

„Могу одавде да одем апсолутно задовољан и са пуно захвалности људима који воде град на ономе што чине“, рекао је данас Додик.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је рекао да га радује што је Требиње, у погледу инфраструктуре, развојних пројеката и пројеката подршке породици, препознато као средина која предњачи међу локалним заједницама у БиХ.

„Оно што је кључно међу закључцима са данашњег састанка је да у Требињу морамо да наставимо оно што смо до сада радили, да значајне пројекте на вријеме испланирамо –  а одређене ми већ имамо спремне – а да средстава неће недостајати“, истакао је Ћурић и додао да Требиње има подршку влада Српске и Србије те да та подршка, како је усаглашено на састанку, неће изостати ни убудуће.

Тема данашњег разговора била је и реконструкција Опште болнице Требиње, као једна од наредних пројеката.

 

Фото галерија:

 

 

 

 

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.