Штаб за ванредне ситуације: ПРИОРИТЕТ БЕЗБЈЕДНОСТ ГРАЂАНА

Прегледа: 376

За сада нема информација о повријеђеним у олујном невремену које је захватило наш град, а безбједност грађана и даље остаје приоритет у свим активностима Штаба за ванредне ситуације Града Требиња, казао је након сједнице командант штаба и замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић.

 

Он је рекао да је брзина вјетра око 100 километара на час, да подаци из Метеоролошке станице казују да ће овакав интензитет вјетра да буде до сутра у подне – због чега ће штаб бити у сталном засиједању и пратити стање на терену.

„Приоритет су нам људи. Други закључак је да све установе и предузећа буду у приправности и ставе на располагање људство и технику. Трећи, сви сектори мјесних заједница да изврше процјену на терену. Четврто, људи којима је потребна помоћ – да позову бесплатан број 121 – како би им наше јединице које буду на терену притекле у помоћ. Пето, препоручује се свим грађанима да не излазе из објеката без нужне потребе док траје упозорење“, казао је Ћурић.

Он је додао да ће Штаб за ванредне ситуације послати и захтјев „Електропреносу БиХ“ да формирају мобилни тим који ће бити на располагању електродистрибуцији у Требињу.

Из штаба препоручују грађанима да не отварају прозоре на својим објектима док не прођу удари вјетра.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.