НА ПРИМЈЕРУ ТРЕБИЊА УЧЕ О РАЗВОЈУ ТУРИЗМА

Студенти Факултета за туристички и хотелијерски менџмент Универзитета „Сингидунум“ из Београда бораве у тродневној посјети Требињу.

Предсједник Скупштине града Драгослав Бањак овом приликом организовао је пријем за око 100 студената и професора са овог факултета и одржао презентацију улагања града у туризам и инфраструктуру.

„На предавању смо студенте упознали са туристичким потенцијалима и ресурсима у Требињу и Херцеговини. Студенти су задовољни предавањем, било је доста питања и коментара. Увјерен сам да ће интезиван развој туризма, који је евидентан у Требињу, много помоћи у реализацији њихове практичне наставе и бити од користи да постану добри туристички радници у будућности“, навео је Бањак.

Према ријечима Виолете Филиповић, студента овог факултета и представника парламента Универзитета „Сингидунум“, ово је врста стручне екскурзије која студентима помаже да сазнају све о искуствима развоја туризма у Требињу, која се могу примјенити и на развоју туризма у Београду и Србији уопште.

Предраг Обрадовић, асистент на Факутету за туристички и хотелијерски менџмент Универзитета „Сингидунум“, каже да су у Требињу данас студенти прве, друге и треће године.

„За ову стручну екскурзију смо одабрали Требиње, Мостар и Дубровник. Али ћемо три дана провести у вашем граду. Требиње није случајно одабрано – у овом граду број туриста из године у годину све је већи, константно се граде смјештајни капацитети и жељели смо да студенти чују како је то у Требињу из свих углова. Од Туристичке организације до Градске управе. А у току дана ћемо се упознати и са хотелијерима, да чујемо како они гледају на развој туризма у Требињу.  И наравно, обићи ћемо знаменитости Требиња. Веома садржајна екскурзија која ће помоћи нашим студентима у пракси“, објаснио је Обрадовић.

Он је додао да је оснивач овог факултета Требињац професор Слободан Унковић, који је прије неколико дана добио и највеће признање Свјетске туристичке организације за развој туризма, а декан факултета је професор Слободан Черовић, који је такође рођен у нашем граду.

За Марка Радића, директора Туристичке организације Града Требиња, веома је битно да се овакве посјете догађају у Требињу.

„Студенти су носиоци утисака из Требиња и можда ће баш они у будућем периоду бити ти туристички радници који ће доводити туристичке групе у посјету нашем граду“, закључио је Радић.

Посјета студената договорена је на недавно одржаној Бизнис конференцији у Београду.