„Сунце нам је заједничко“ обиљежило двије деценије рада

Прегледа: 605

Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама „Сунце нам је заједничко“ из Требиња данас је обиљежило 20 година рада.

Тим поводом у позоришној сали Културног центра одржана је свечана академија за пријатеље, донаторе, сараднике и чланове Удружења.

Испред Градске управе Града Требиња присутне је поздравио замјеник градоначелника Мирко Ћурић.

Замјеник Ћурић одао је признање  на истрајности и упорности које је Удружење исказало у протеклих 20 година у циљу стварања и унапређења услова за пружање свих врста помоћи дјеци и омладини са посебним потребама, сврставајући се у ред истинских хуманиста.

“Несумњиво је да на овом путу није било лако, првенствено у почетном период када је требало подстакнути појединце, али и заједницу да се активно укључи у рјешавање проблема дјеце са потешкоћама у развоју који их очекују у њиховом одрастању. То је прије свега подрзумијевало додатну едукацију цивилног друштва, одгајивача, учитеља и професора те осталих појединаца који су директно или индиректно укључени у одгој, образовање и социјализацију ове дјеце”, рекао је Ћурић и обећао сваку врсту подршке од стране Градске управе Града Требиња.

Удружење родитеља, дјеце и омладине са посебним потребама “Сунце нам је заједничко” основано је 01.07.1998. године на добровољној основи окупљајући родитеље и старатеље дјеце и омладине са посебним потребама, стручне раднике и друге заинтересоване особе ради њиховог ангажовања на рјешавању проблема дјеце и омладине са посебним потребама.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.