Свечана сједница Скупштине града Требиња

Прегледа: 711

Градоначелник Требиња Лука Петровић позвао је данас на свечаној сједници Скупштине града Требиња, поводом Светог Преображења Господњег, крсне славе саборног храма и града, Требињце на заједништво, јединство и мир, али и рад, како би будућим генерацијама оставили здраве темеље.

Говорећи о  преображају и урађеном у протеклих годину дана, Петровић је рекао да је градска власт допринијела  да се изради 31 програм за одржавање и помоћ породици, да се ураде или започну 52 инвестиције,  што је, како је оцијенио, велики рад.

„Процијенили смо да само радом можемо да направимо боље резултате, да само он може да нас одржи и да само тако остају дјела као завјештање будућим генерацијама и нашој дјеци“, истакао је он.

 Епископ ЗХиП Григорије позвао је на јединство које подразумијева љубав изнад разлика.

„Поштујмо свакога, па чак и онога који нас не поштује, јер је то једини пут да побиједимо свађе, подјеле, размирице, ружење. Свако онај ко другога поштује не слави само другог човјека, него и себе и Бога“, рекао је он.

Владика Григорије је навео да је дошло до преображења у Требињу, али да преображавању нема краја, јер свака стагнација може се претворити у пропадање.„Зато је важно да се преображавамо из корака у корак, из сусрета у сусрет и схватимо  да имајући поштовање према другом, према природи, Богу имамо поштовање према себи. Нема на свијету блага које човјек може замијенити за једну лијепу ријеч“,  истакао је епископ захумско-херцеговачки  Григорије.

 

Свечаној сједници Скупштине града  у требињском Kултурном центру, поред одборника и представника градске власти, присуствовали су и бивши начелници и градоначелници Требиња,  конзули  Србије у РС, представници Српске православне и католичке цркве, представници политичког, привредног и јавног живота Требиња и Херцеговине, као и бројни гости из Србије и Републике Српске.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.