Свечани пријем за представнике фолклорних група у Градској управи Требиње

Прегледа: 358

Поводом одржавања Друге међународне смотре ветерана фолклора у Требињу, градоначелник Требиња Славко Вучуревић уприличио је данас пријем за представнике и чланове културно-умјетничких друштава из Србије, Црне Горе и БиХ, који ће се вечерас и сутра представити у оквиру манифестације под називом „Вече фолклора поред Требишњице“.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић рекао је данас да Град Требиње подржава очување културног наслијеђа и традиције: „Желимо да своју традицију и традицију свих народа и свих крајева представимо нашим грађанима. Надам се да ће гостовање културно-умјетничких друштава допринијети богатству културне понуде Града Требиња. Ово ће значити и повезивање са градовима из којих долазе културно-умјетничка друштва, што има посебан значај. Желим свим гостима угодан боравак у нашем граду и надам се да ћемо се гледати и наредних година“, рекао је градоначелник Требиња.

Горан Вељковић, умјетнички директор КУД “Младост” са Косова, рекао је да ансамбл “Младост” по други пут гостује у Требињу. Он се захвалио на поновљеном гостопримству у нашем граду.

Бобо Врањеш, предсједник КУД “Дукати” – Чачак, рекао је да смотра фолклорних група у Требињу већ сада поприма обрисе једног значајног фестивала: “За овај град ова смотра је заиста велики успјех у овим временима. Видјеће се игре из више области, из Херцеговине, Црне Горе, Шумадије, Македоније“.

Данас у 17 часова грађани ће имати прилику да уживају у дефилеу културно-умјетничких друштава улицама Требиња, а званични дио такмичења фолклорних група ће бити одржан у башти хотела „Платани“ у 19 часова.

Уколико временске прилике не буду дозволиле одржавање смотре на отвореном, догађај ће бити измјештен у Спортску дворану „Милош Мрдић“ у Требињу.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.