Свечано отворен вртић „Србија“

Прегледа: 422

Предсједнице Влада Србије и Републике Српске, Ана Брнабић и Жељка Цвијановић и градоначелник Требиња Лука Петровић свечано су данас отворили вртић „Србија“ у Горици.

„Захвални смо управо њима премијеркама и предсједницима Србије и РС, Александру Вучићу и Милораду Додику који су нашу иницијативу за изградњу вртића Србија прихватили и пуплатили 500.000 еура за овај пројекат. Након само неколико мјесеци израде пројектне документације, рјешавања имовинских односа, провођења тендерске процедуре и извођења радова, овај вртић у понедјељак почиње са радом. Велика нам је част да имамо овакав догађај, какав није запамтило Требиње“, истакао је Петровић.

Премијерка РС Жељка Цвијановић је изразила задвољство што ће овај вртић служити на добробит нашим породицама, малишанима који ће овдје боравити.

„Посебно велика захвалност предсједницима и Владама Србије и РС, што су одлучили да заједно радимо, да покажемо нашем народу колико смо добри, колико заједно доста тога можемо да постигнемо и урадимо. И ово је један од многобројних пројеката који заједнички релизујемо широм РС и много више значе од новца који је уложен, јер сваки пројекат који подржи Србија значи да води рачуна о РС“, рекла је Цвијановићева.

Премијерка Србије Ана Брнабић је рекла да је све почело 2014. године када је Александар Вучић постао премијер Србије и истакла је да је Србија од 2014. године у Српску инвестирала и донирала 21.500.000 евра у пројекте које су кандидовале локалне заједнице.

„Ова дјела говоре највише о јединству и братству између РС и Србије и наставићемо тако“, рекла је Бррнабићева.

Капацитет вртића је 80 мјеста и биће на располагању за све узрасте – од јасличког до предшколског.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.