Град Требиње ће средином октобра бити домаћин Балканског првенства у бициклизму, које ће окупити око 200 такмичара из више држава овог дијела Европе, договорено је након састанка градоначелника Требиња Мирка Ћурића и предсједника Бициклистичког савеза Републике Српске Владимира Куваље.

Ћурић је истакао да је са Куваљом доворио да трка буде међународног карактера и да Град Требиње да сву неопходну подршку за њену организацију, којом ће допринијети и промоцији здравог живота, али и туристичке понуде најјужнијег града Српске.

„Град стоји на располагању да ова трка, која ће ове године први пут бити организована у Требињу, постане традиционална спортска манифестација од највишег значаја за наш град“, казао је Ћурић.

Према ријечима Владимира Куваље, биће организоване трке у више дисциплина – кадетској, јуниорској и сениорској, а учесници ће доћи из више од десет држава.

Он је казао да већ сада могу да најаве учеснике из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Македоније, Албаније, Грчке, Кипра, Турске, Молдавије, Румуније, Бугарске.

„Трку организије Бициклистички савез Републике Српске, уз подршку Града Требиња и Владе Републике Српске“, навео је Куваља, који је и директор Балканске бициклистичке федерације.

Рута трке биће саопштена накнадно.