Требињe домаћин два научна скупа

Прегледа: 532

У Требињу су данас отворена два научнo- стручна скупа “Мементо – Јевто Дедијер” и “Локална самоуправа у планирању и уређењу простора и насеља – генезе и перспектива развоја”. У наредна три дана скупове ће посјетити више од 200 еминентних стручњака из географске и других научних области из БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Мађарске и Македоније.

Скупове је отворио предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак истичући да је “Мементо – Јевто Дедијер” научни скуп посвећен човјеку који је оставио богат опус научних студија из области антропогеографије и геоморфологије.

Говорећи о другом научно-стручном скупу господин Бањак  нагласио је да је ово добра прилика да се нешто што је актуелно уклопи са освјетљавањем лика и дјела научника који је из Херцеговине.

“Организацијом ових скупова, као и оних који су већ одржани или ће то бити у скорије вријеме, Требиње се афирмише као озбиљан конгресни центар”, изјави је Бањак.

У програму научних скупова су и двије изложбе – документарна изложба оригиналних списа и фотографија „Јевто Дедијер и Херцеговина“, те стручна „Планерска умрежавања 3“, која ће представити око 60 урбанистичких и просторних планова из земаља окружења.

Организатори скупова су Град Требиње, Географски факултет Универзитета у Београду и Асоцијација просторних планера Србије.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.