Требиње угостило кајакаше региона

Прегледа: 575

Градоначелник Требиња Лука Петровић данас је у нашем граду свечано отворио 17. међународну еко регату „Требиње 2018“ и прво Првенство РС у кајаку и кануу на мирним водама, уз учешће близу 100 кајакаша и кануиста из десет клубова РС, Федерације БиХ, Србије и Хрватске.

Он је Петру Пантовићу, предсједнику Кајак-кану клуба „Требишњица“ предао на употребу два кајака једносједа, за које је средства обезбиједио Град Требиње.

Градоначелник Петровић је захвалио Пантовићу и члановима домаћег клуба на досадашњем залагању и одличним резултатима и истакао спремност градске управе за помоћ у грантовима из градског буџета и опреми и у наредном периоду, додајући да ће, уколико данас Требињци буду најбољи, Град Требиње поклонити домаћем клубу кајаке двосједе.

„Хвала Кајак-кану клубу ‘Требишњица‘, Перу Пантовићу и његовом сину Вулу, који већ дуго година овдје организују и развијају овај спорт. Град Требиње је набавио два нова кајака једносједа,који ће сигурно помоћи да се већи број момака и дјевојака укључи у овај прилично тежак спорт. Данас се одржава и медјународна регата, видимо да су наши момци и дјевојке спремни да дају допринос регати, то је и успјех Требиња и нашег клуба, и обавеза је нашег града да и у наредном периоду кроз грантове и набавку опреме помогне наше такмичаре, а ако данас буду најбољи, добиће од Града Требиња кајаке двосједе“, истакао је Петровић.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.