Вински подруми

Записе о херцеговачким винима налазимо у средњем вијеку, а први контингент извезен је преко Трста у Европу 1883. године. О квалитету херцеговачких вина данас свједоче многе медаље које су додијељене на међународним изложбама вина. Најпознатије требињска вина су жилавка, блатина и вранац. Као нова туристичка маршута кроз Требиње пролази Винска цеста Херцеговине дуж које удружени субјекти нуде аутохтона вина, ракију из властите производње те остале традиционалне специјалитете.

У Требињу постоји традиција домаће производње вина, па тако се на подручју града налази велики број мањих винарија, али и оних које данас задовољавају потребе међународног тржишта.

Неки од најпознатијих винских подрума су: Подрум “Вукоје 1982”, Подрум манастира “Тврдош”, Винарија “Анђелић”, Винарија “Петијевић”, Винарија “Секуловић”, Винарија “Поповац”, “Винарија “Берак”…