У недељу почиње пројекат “Повратак природи”

Прегледа: 253

Пројекат „Повратак природи“, који спроводи Спортско друштво Леотар уз покровитељство Града Требиња, почеће у недељу, 16.6.2019. године, у Извиђачком Еко центру “Ушће”.

Пројектом је планиран десетодневни боравак око шесдесеторо ученика у природи. У питању су средњошколци који су завршили други разред средње школе, а пројектом су планиране различите извиђачке и планинарске активности, стрељаштво, едукативна предавања и радионице из области пружања прве помоћи, екологије и заштите, подизања еколошке свијести, лидерства, тимског рада и другог.

Учесници ће бити подијељени у двије групе, а вође група су тренери Спортског друштва Леотар који ће сво вријеме бити уз учеснике и на располагању током свих десет дана боравка у Еко центру Ушће.

Опрема за провођење активности обезбијеђена је за све учеснике од стране покровитеља.

Цјелокупан рад са учесницима током трајања пројекта повјерен је организацијама цивилног друштва и јавним установама регистрованим на подручју града Требиња које имају капацитет да изврше поменуте задатке, а то су: Одред извиђача Требиње, Планинарско друштво “Вучији зуб”, Стрељачки клуб “Леотар РВИ”, Градска организација Црвеног крста, ЈУ “Екологија и безбиједност” и Удружење грађана “ОАЗА”.

Детаљне информације о активностима можете пронаћи на линку: https://www.trebinje.rs.ba/wp-content/uploads/2019/06/Odluka-12.6-2.pdf

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.