Градоначелник Tребиња Мирко Ћурић потписао је данас уговоре са лицима којима су одобрена средства за пројекте самозапошљавања и запошљавања у оквиру заједничког пројекта Завода за запошљавање Републике Српске и града Tребиња, чија је укупна вриједност 130.000 КМ.

Ћурић је рекао новинарима да ће у оквиру овог пројекта укупно бити запослено 30 лица, од чега је код 10 лица ријеч о самозапошљавању, а код 20 о запошљавању код привредника у Tребињу. Град Tребиње и Завод су учествовали са по 65.000 КМ.

Он је навео да сви који испоштују уговор могу поново да аплицирају по јавном позиву града да им се одобре додатна средства, а за оне који га не испоштују, град ће покренути процедуру за поврат средстава.

Ћурић је навео да је у посљедње четири године са Заводом за запошљавање у Требињу запослено 650 лица, а издвојено је три милиона марака.

Руководилац Филијале Завода за запошљавање Tребиње Драган Поповић рекао је новинарима да је прошле године Завод расписао програм партнерства са локалним заједницама, у оквиру чега су планирана средства била 200.000 КМ за пројекте запошљавања и самозапошљавања.

„Tребиње је једна од ријетких локалних заједница која је испоштовала све услове учешћа у јавном позиву. Одобрена су средства и данас су потписани уговори за лица која су испунила захтјеве по овом јавном позиву“, рекао је Поповић.

Он је подсјетио да је у прошлој години Завод за запошљавање за Tребиње одобрио 725.000 КМ за запослење 152 лица.

Мирјана Муцовић, која је данас потписала уговор, рекла је да су уз 5.000 КМ помоћи од града Tребиња отворили веб агенцију која се бави израдом презентационих, информативних сајтова специјализованих за различите дјелатности, као и израдом веб шопова и дигиталним маркетингом.

„Циљ нам је да сваком клијенту понудимо помоћ када је ријеч о изради странице, нудимо одржавање, едукацију, промоцију уз помоћ друштвених мрежа, као и помоћ да изграде свој бизнис на интернету“, рекла је Муцовићева.