У Требињу обиљежен Свјетски дан пошта

Прегледа: 354

Радна јединица Пошта Српске у Требињу данас је обиљежила девети октобар, Свјетски дан пошта. На свечаности, којој је присуствовао и градоначелник Требиња Лука Петровић, истакнуто је да је поштански систем РС дио велике свјетске мреже јавних поштанских оператера и један од три јавна поштанска оператера у БиХ, који самостално, економски и технолошки дјелују на простору Српске обезбјеђујући корисницима доступност универзалних и других услуга.

 

Градоначелник Петровић је истакао да га радује што Поште Српске у Требињу послују позитивно и што се труде да прате развојне и  технолошке трендове који су данас присутни у окружењу, обезбјеђујући тако доступност својих услуга у свим градским и руралним подручјима.

 

„То је врло важно рећи. Успјели сте одољети великој конкуренцији за овај ваш посао. Добро знате да су узнапредовале брзе поште, и ви сте ти који ћете очувати Поште Српске и направити их да буду на тржишту РС. Мислим да је важно да и даље напредујете, учите нове технике, да информатизацију примјењујете на вишем нивоу него до сада, јер сигуран сам, да Поште имају будућност ако сви будемо заједно радили“, навео је Петровић.

Он је рекао да Поште Српске у Требињу остају на својој локацији, са постојећим капацитетима те да ће дио слободног простора у великој згарди овог предузећа бити у наредном периоду намјенски искориштен.

 

Подсјетио је да је недавно поново отворена и пословница у Горици која сада ради много функционалније.

 

Сједиште радне јединице поштанског система у Требињу има 117 запослених  радника у 13 пошта и три помоћна шалтера.

 

Светски дан пошта обиљежава се широм свијета поводом оснивања Свјетског поштанског савеза једне од најстаријих међународних организација.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.