У Требињу почиње изградња зграде за расељена лица

Прегледа: 479

Предсједник Скупштине Града Драгослав Бањак и начелник Одјељења за просторно уређење Марко Рикало уприличили су данас, у просторијама Градске управе, пријем за министара за избјеглице и расељена лица Даворa Чордашa и министрицу за људска права и избјеглице БИХ, госпођу Семиху Боровац, њихове сараднике и представника Развојне банке Савјета Европе.

Основна тема разговора односила се на почетка радова на изградњи стамбеног објекта са 48 станова за расељена лица, кориснике колективног  смјештаја у Требињу.

Пројекат се реализује кроз двије фазе, гдје се прва фаза односи на 48 смјештајних једници за избјегла и расељена лица, која још увијек користе колективни или алтернативни смјештај, а друга фаза односи се на реконструкцију Дома пезионера у Требињу. Радови на пројекту реконструкције Дома пензионера требали би бити завршени до краја године, истако је предсједник Скупшине Драгослав Бањак.

“Ово је један јако важан пројекат, који подразумијева да та лица послије више деценија добију могућност за један конфорнији живот”, рекао је Бањак.

Градска управа је до сада, осим земљишта које је коштало 357 000 КМ, издвојила око 327 000 конвертибилних марака за ренту и трошкове уређења, док је за пројектну документацију издвојено 40 000 КМ – истакао је начелник Одјељења за просторно уређење Марко Рикало.

Укупна вриједност Пројекта за подручје Републике Српске износи 29.178.194 евра, од чега је 18.169.413 евра кредитних средстава, док је 11.008.781 евра допринос локалних заједница.

Након посјете Градској управи на локалиту Засад поља свечано је обиљежен почетак извођења радова на изградњи вишепородичног стамбеног објекта са 48 станова у граду Требиње, у оквиру реализације Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја пружањем јавних стамбених рјешења.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.