У организацији Града Требиња у уторак, 22. септембра, у Требињу ће бити обиљежен „Дан без аутомобила“.

С обзиром на то да је основни извор загађења ваздуха у градовима саобраћај, циљ обиљежавање Свјетског дана без аутомобила  је подизање свијести јавности о опасности од превеликог загађења животне средине, указивање на све озбиљније климатске проблеме и све већу штету коју правимо озонском омотачу, као и промовисање еколошког и здравог начина живота.

Предвиђено је затварање улица у центру града од 9.00 до 10.30 часова за сва моторна возила и организовање рекреативне вожње и шетња пјешака, у циљу промоције здравог начина живота.

Окупљање учесника је код Дучићевог споменика у 900 часова.

Кретање учесника: Дучићев споменик, Његошева улица, улица Царице Милице, Краља Петра I Ослободиоца, затим скретање у улицу Десанке Максимовић, Светосавска улица, Милешевска, Херцег Стефана Косаче, и повратак учесника истом трасом.

Позивамо све суграђане да се прикључе обиљежавању Свјетског дана без аутомобила и прикључе се шетњи и рекреативној вожњи бициклима, ролерима, тротинетима.

На овај начин Град Требиње прикључио се градовима широм свијета који обиљежавају овај дан, те указују на значај здраве животне средине и одржви развој.