Univerzitet u Istočnom Sarajevu sprovodi kampanju za upis studenata u akademsku 2018/19 godinu

Прегледа: 335

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, kao vodeća institucija visokog obrazovanja u istočnom dijelu Republike Srpske, sprovodi kampanju za upis studenata u akademsku 2018/19 godinu.
Univerzitet u Istočnom Sarajevu prvi je javni akreditovani univerzitet u Bosni i Hercegovini, a u svom sastavu ima 15fakulteta i 2 akademije, smještenih u 10gradova i opština u istočnom dijeluRepublike Srpske. 

Univerzitet, na kojem studira oko 11 000studenata, predstavlja generatorrazvoja lokalnih zajednica u kojimaegzistiraju organizacione jediniceUniverziteta u Istočnom Sarajevu.
Budući studenti mogu da izaberu jedan od 56 studijskih programa na prvom ciklusu studija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i to iz pet naučnih oblasti – društvene, prirodne, medicinske, humanističke i umjetničke, kao i studijske programe na drugom i trećem ciklusu studija. Stručno edukovan i naučno kompetentan nastavni kadarUniverziteta podučava studente na osnovu savremenih nastavnih planova i programa, izrađenih po principima Bolonjske deklaracije.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu nudi mogućnost studiranja u savremeno opremljenom prostoru za izvođenje svih nastavnih aktivnosti, kao i mobilnost studenata kroz međunarodnu saradnju s eminentnim evropskim i svjetskim univerzitetima. Diplome i zvanja stečena na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu su međunarodno priznati.

Univerzitet ima razvijenu saradnju sa realnim sektorom, te privrednici u Srpskoj, regionu i šire, računaju na stručnost mladih ljudi obrazovanih na našem Univerzitetu, dok je, sa druge strane, studentima neophodna praksa u privrednim preduzećima kako bi stekli vještine neophodne za kasnije obavljanje poslova.

Osim kvalitetnog nastavnog procesa, studentima se nudi i učešće u brojnim kulturnim, naučnim, stručnim i sportskim dešavanjima u organizaciji organizacionih jedinica Univerziteta, kao i studentskih organizacija.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.