Уручени сертификати волонтерима за гашење пожара

Прегледа: 366

У оквиру провођења активности у превенцији одбране од пожара, данас су у просторијама градске управе Града Требиња додијељени сертификати за више од 70 волонтера који су прошли обуку за учешће у гашењу пожара на отвореном простору.

Стеван Бекан, директор „Екологије и безбједности“ је истакао да је циљ обуке обезбиједити довољан број обучених људи који ће, уколико буде потребе, професионалцима помоћи при гашењу пожара и у случају других елементарних непогода на подручју Требиња.

„Преко 70 волонтера биће у тиму који ће моћи да пруже подршку професионалним јединицама. Њих ћемо распоредити у мање оперативне групе тако да можемо ефикасно дјеловати када буде потребно“, рекао је Бекан.

 Теоретску и практичну обуку волонтера из више требињских мјесних заједница провели су припадници Територијалне ватрогасне јединице Требиње, а у организацији Јавне установе „Екологија и безбједност Требиње“.

Волонтери ће бити активирани у случају потребе за помоћ професионалним јединицама при гашењу пожара као и у случају других врста елементарних непогода.

Волонтерима, који су се пријавили за овај посао преко мјесних заједница, Град Требиње ће обезбиједити новчану надокнаду.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.