Усвојен буџет за 2019. годину

Прегледа: 607

Скупштина града Требиња усвојила је данас  буџет града за 2019. годину, у износу од 27 милиона 887 хиљада КМ.

 

Буџет за наредну је за 136 хиљада КМ већи од овогодишњег по данас утврђеном другом ребалансу и мањи за 3,77% у односу на средства планирана у градској каси по првом ребалансу.

Порески и непорески приходи у 2019. планирани су у износу од близу 24 милиона КМ или 5,2% већем од пројекција у првом ребалансу за ову годину, док су приходи од продаје градског грађевинског земљишта пројектовани на износ од 2,7 милиона КМ, што је за 15,6% мање у односу на план по првом ребалансу.

 

Укупно планирана буџетска средства већа су за 257.000 КМ у односу на раније усвојени нацрт, у првом реду јер су због повећања тржишне вриједности некретнина, на захтјев надлежног одјељења, планирани и већи приходи од продаје градског земљишта.

 

Претходно су одборници усвојили други ребаланс буџета за ову годину, у укупном износу од 27 милиона 751 хиљада КМ.

 

Буџет је мањи за 4,24% у односу на његов први ребаланс, највећим дијелом због мањих прихода по основу примитака од продаје градског грађевинског земљишта, земљишне ренте и накнаде за уређење градског грађевинског земљишта.

 

Због буџетских кореција предвиђених другим ребалансом, одборници су усвојили измјене и допуне програма заједничке комуналне потрошње, одржавања локалних и некатегорисаних путева и уређења грађевинског земљишта на подручју града за ову годину, а из истог разлога донијели су и нове одлуке о начину финансирања изградње атлетског комплекса и затворене тржнице у објекту на Тргу слободе.

 

Усвојени су и програми заједничке комуналне потрошње, одржавања локалних и некатегорисаних путева и уређења грађевинског земљишта на подручју града за наредну годину.

 

Скупштина донијела и одлуку о условима организовања, начину коришћења и наплати паркирања возила на јавним паркиралиштима у граду, са цјеновником ових услуга, које ће бити у надлежност новооснованог предузећа „Паркинг сервис“ доо Требиње.

 

Скупштинским одлукама досадашњи вршиоци дужности директора јавних предузећа именовани су за директоре, а формиран је и надзорни одбор јавног предузећа „Паркинг сервис“, чији су в.д. чланови Марко Лугања, Михајло Копривица и Маја Вуковић.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.