U gradskoj upravi Trebinje danas je upriličen prijem za Milana Spaića, oca naše najuspješnije atletičarke Vanje Spaić .
Vanja, koja trenutno studira na Univerzitetu “Fresno stejt” u Kaliforniji, nedavno je oborila 34 godine star univerzitetski rekord, ali i državni rekord BiH, bacivši koplje 52.93 metara.

Ova mlada atletičarka, BiH reprezentativka i članica Atletskog kluba “Leotar” do sada je držala i državni rekord BiH, a ispunila je i normu za Evropsko prvenstvo do 23 godine.

Prema riječima gradonačelnika Luke Petrovića, koji je i inicirao ovaj prijem, svaki uspjeh treba biti nagrađen, te je Gradska uprava Vanju Spaić nagradila sa 1000 KM.

“Vanja Spaić na najljepši način predstavlja Trebinje u svijetu, a ovaj poklon je samo podstrek za njen dalji rad i napredak. Grad Trebinje u svakom smislu promoviše i podržava sport, što smo formiranjem Sportskog društva Leotar i pokretanjem besplatne škole sporta, ali i značajnim novčanim sredstvima doniranim sportskim udruženjima iz našeg grada i pokazali. Mi u Gradskoj upravi smo opredijeljeni da damo punu podršku svim pojedincima i timovima koji bilježe dobre rezultati i tako promovišu naš grad”, kaže gradonačelnik Petrović.

Vanja je rođenja 31.12.1996.godine, a atletikom, gdje se uspješno oprobala u više disciplina, bavi se duži niz godina. U svojoj bogatoj sportskoj biografiji, bilježi samo uspjehe i najbolje rezultate, a samo prošle godine, čak 5 puta je obarala državni rekord.