Ванредни састанак Форум за безбјeдност заједнице Требиње

Прегледа: 441

Форум за безбјeдност заједнице Требиње, одржао је данас ванредни састанак поводом паљења аутомобила полицијском службенику који се догодио у раним јутарњим часовима.

Драгослав Бањак, предсједник Форума је истакао да су на данашњој сједници донесена три закључка од којих је први да ће сви заједно наставити да раде како би се овај случај ријешио и како би виновници били приведени, наравно са посебним нагфласком и појачаном одговорношћу и тужилаштво.

„Други закључак је да ћемо убрзати иницијативу како би се формирало полицијско одјељење у Горици и тиме растеретила полицијска станица Требиње и самим тим би имали више времена да се баве проблематиком која је карактеристична за ужи дио града и на крају један од закључака је да Град Требиње је спремно да пружи сву врсту помоћи и полицији и тужилаштву како би се повећала ефикасност њиховог рада а у исто вријеме би била повећана безбједност грађана Требиња“, објаснио је Бањак.

Према ријечима Синише Лакете , начелника Сектора полиције Полицијске управе Требиње, истрага на немилом догађају је у току, одређене информације са терена се провјеравају а полицијски службеници ПУ Требиње интезивно под надзором Окружног тужилаштва Требиње проводе мјере и радње. Ово је трећи случај да се полицајцима пали аутомобил у Требињу у току ове године а ниједан још није ријешен. Лакета истиче да постоје одређени оперативни подаци који указују на извршиоце тих дјела али не постоји довољан број доказа па због тога лица нису још процесуирана.

„Оно што могу поручити свима онима који се одлучују на овакве ствари је да ће полиција интезивирати активности на расвјетљавању ових кривичних дјела и да је спремна да одговори на ове задатке. Узимајући чињеницу да се ради о сложеној врсти кривичних дјела, да сама паљевина уништава све трагове на лицу мјеста или већи дио њих, отежана је радња доказивања али полицију овакве ствари неће зауставити да проводе своје активности. Очогледно се ради на томе да се спријечи рад полиције али и ми имамо поруке“, казао је Лакета.

Подсјећамо, у улици Обала Луке Вукаловића ноћас је изгорио аутомобил “мерцедес”.

Пожар на возилу кога су гасили требињски ватрогасци избио је у 3.18 часова а ријеч је о аутомобилу полицијског службеника ПУ Требиње.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.