ВЕЧЕРАС У ТРЕБИЊУ ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ВЛАДИКЕ ГРИГОРИЈА “ПРЕКО ПРАГА”

Прегледа: 1050

Књига “Преко прага”, чији је аутор Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије, вечерас ће бити промовисана у Требињу.
“Преко прага” је збирка приповједака о судбинама малих људи у херцеговачком поднебљу са краја прошлог вијека. Збирку чине 23 приче које говоре о томе да је човјек увијек на неком прагу и да је питање у томе како ће прећи те прагове.

На промоцији ће о књизи, осим владике Григорија, говорити књижевници Владимир Пиштало и Миљенко Јерговић, најављено је из Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Београдска издавачка кућа “Лагуна” у априлу је објавила књигу, која је промовисана у Београду и Мостару, и до сада је имала више издања.

У “Лагуни” су раније рекли да владика Григорије меланхоличном збирком прича “Преко прага” улази у ред даровитих писаца из БиХ, који својом прозом настављају најбољу традицију приповједача, од Петра Кочића до Зуке Џумхура, Иве Андрића или Меше Селимовића.

Владика Григорије до сада је објавио књиге “Долази час и већ је настао” /бесједе и разговори, 2004/, “Лазар” /новела, 2008/, “Прича о старом краљу” /новела, 2009/ и “Радост живота” /колумне, 2010/.

Промоција ће бити одржана у Културном центру Требињу од 20.00 часова.

Source:Srna
Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.