Високи представник у БиХ се састао са градоначелником Требиња

Прегледа: 470

Високи представник у БиХ Валентин Инцко и градоначелник Требиња Славко Вучуревић данас су у Требињу разговарали о политичкој, економској, привредној и културној ситуацији на југу Херцеговине.

„Требиње има велике потенцијале посебно у области туризма, пољопривреде те повољну геостратешку позицију која омогућава добру прекограничну сарадњу са сусједним државама, а то је питање, које Европска унија посебно подржава“, рекао је Инцко.

Он је додао да је један од најважнијих националних интереса у БиХ економија.

„Било ко, Србин, Бошњак или Хрват који је отворио једно радно мјесто за младог човјека је добар, и у том правцу треба радити“, рекао је Инцко.

Инцко је навео да би Требиње могао да буде регионални центар за школство за нека специјализована подручја попут туризма и пољопривреде.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић је истакао да је незапосленост кључни проблем у граду на Требишњици.

„Упознао сам високог представника о нашим скоријим плановима и инвестирању у град. За око три мјесеца у плану је да се отворе три тржна центра која ће упослити око 180 радника, а могуће је и отварање једне текстилне фабрике, уколико се стечај у „Новотексу“ заврши, у којој би било запослено око 400 радника“, навео је Вучуревић.

Инцко је данас посјетио и Заједнички центар за полицијску сарадњу и разговарао са директором Граничне полиције у БиХ Зораном Галићем.

Он је истакао да је гранична полиција најбоља државна институција у БиХ, а регионални центар у Требињу веома значајан за цијели регион.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.