Влада Јапана опремила Основну школу “Вук Караџић”

Прегледа: 404

Амбасадор Јапана у Босни и Херцеговини Хидео Јамазаки присуствовао је јуче свечаности поводом завршетка пројекта опремања Основне школе „Вук Караџић“ Требиње, за који је Влада Јапана издвојила преко 132.000 КМ. Свечаности је присуствовао и директор поменуте школе и замјеник градоначелника Недељко Ћебеџија.

У обраћању медијима Јамазаки је јуче истакао да је веома задовољан како је новац утрошен.

„Заиста ми је драго да сам данас у могућности да присуствујем церемонији примопредаје пројекта поводом успјешног окончања побољшања опремљености Основне школе „Вук Караџић“. Ми смо у оквиру овог пројекта донирали 67 хиљада евра, како за подручну школу тако и за матичну. Влада Јапана активно подржава сектор основног образовања и до данас та помоћ износи око 40 милиона марака. Надам се да ћемо у будућности наставити да сарађујемо и са Требиње и са другим градовима у Босни и Херцеговини и да ћемо тиме побољшати однос између двије земље“, рекао је Хидео Јамазаки.

Влада Јапана додијелила је средства овој школи за изградњу котловнице, инсталацију централног гријања и обнову крова у подручној школи у Петровом Пољу, као и за набавку новог намјештаја за матичну школу. Средства која је Влада планирала да да Требињу за 2014.годину преусмјерила је на подручја која су угрожена поплавама.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.