ВРИЈЕДНА ОПРЕМА СТИГЛА ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ

Прегледа: 428

Дом пензионера у Требињу данас је добио вриједну донацију у медицинском мобилијару и опреми, која је поклон Требињца Петра Алексића из Швајцарске и његовог пријатеља Гиде Стоклија из организације Малтешки ред /Малтесер Орден/.

Директор Дома пензионера Рајко Ћапин рекао је новинарима да је ово други пут да Алексић донира вриједну опрему овој установи.

“За нас ово много значи. Ријеч је о неопходној опреми коју ћему употријебити у најбоље сврхе, а све у корист наших корисника како би им боравак у Дому учинили што лагоднијим и комфорнијим”, рекао је Ћапин.

Он је подсјетио да је ангажманом породице Алексић недавно Дом пензионера добио сличан контигент опреме – аутоматизоване лежаје, ходалице и колица, напомињући да имају најаве од ових донатора да ће до краја године добити још једну хуманитарну пошиљку.

Дом пензионера има 120 корисника и сви капацитети су у потпуности попуњени.

Ћапин очекује и скору адаптацију Дома чиме ће се стећи услови за проширење капацитета.

Због комфорног боравка и добрих услова смјештаја све више старих је заинтересовано за боравак у овој установи, и то не само из БиХ, већ и из Црне Горе и Хрватске.
Уручењу донације присуствовао је замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић, који је и у име Градске управе захвалио донаторима на вриједном поклону, посебно што ће много значити корисницима Дома.

Он је истакао да Градска управа у складу са могућностима помаже суграђане треће животне доби, напомињући да ће и убудуће имати слуха за
ову популацију.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.