За пољопривреднике 35 пластеника

Прегледа: 449

У оквиру пројекта подршке пољопривредним произвођачима, који реализује Агенција за развој малих и средњих предузећа, у сарадњи са Градом Требиње и Аграрним фондом, у градској управи данас су потписани уговори о додијели 35 пластеника површине 100 метара квадратних  пољопривредницима са подручја Требиња.

Према ријечима градоначелника Требиња Луке Петровића, циљ овог и осталих пројеката, које градска управа реалилузује како би унаприједила пољопривреду је производња веће количине домаће и органске хране и  стварање адекватне базе добављача те, у крајњој мјери и обезбиједити сигуран откуп и адекватну цијену производа.

„Укључили смо и осам инжењера из Аграрног фонда,  који ће помоћи у савјетима како направити здрав производ и обезбиједити неколико жетава у нашим пластеницима. Расположени смо да и у наредном периоду помногнемо ове породице на сваки начин“, казао је градоначелник Петровић.

Он је најавио и да ће градска управа у наредном периоду набавити машине на прераду и паковање воћа и поврћа и на тај начин омогућити бољу зараду овим породицама.

„Набавићемо 50 уређаја, за исто толико породица које се баве искључиво пољопривредом и то ће бити јак подстицај за развој пољопривредних газдинстава у нашем граду“, истакао је он.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.