Замјеница шефа мисије Краљевине Норвешке посјетила градску управу Требиња

Прегледа: 296

У оквиру посјете Херцеговини, замјеница шефа мисије Краљевине Норвешке Ана Хавнор посјетила је данас Градску управу Требиње и састала се са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем са којим је разговарала о економским, социјалним и политичким приликама у граду и региону.

Хавнор је данас рекла да Норвешка финансира бројне пројекте у БиХ те да се неки од њих већ имплементирају у Требињу. Она је нагласила да су Норвешка и БиХ изградиле добре односе још након ИИ Свјетског рата и да су ти односи и даље стабилни с обзиром да БиХ дијаспора данас чини интегрисани дио норвешког друштва.

Замјеница шефа мисије Краљевине Норвешке је сугерисала и прпоручила градоначелнику Требиња да у будућности град прати и аплицира за пројекте Норвешке амбасаде која углавном и подржава пројекте везане за развој локалних заједница.

Градоначелник Требиња изразио је позитиван став према препорукама Хавнорове и рекао да ће Требиње у будућности конкурисати за пројекте код амбасаде Норвешке сходно њиховим условима конкурса и могућностима града да имплементира конкретне пројекте.

Градоначелник Требиња је на крају састанка изразио захвалност Хавноровој на радној посјети, разговору и препорукама које је дала за Град Требиње.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.