“ЗЛАТНИ ПЛАТАН” ЉИЉАНИ БЛАГОЈЕВИЋ И ИГОРУ ГАЛУ

Прегледа: 448

Уручивањем награде “Златни платан” глумцима Љиљани Благојевић и Игору Галу, у Требињу је почео пети Фестивал медитеранског и европског филма који ће трајати до 13. августа.
Глумица Љиљана Благојевић рекла је на синоћњој свечаности да награде показују да глумци у зрелим годинама нису отписани. 

“Хвала вам за то дивно осећање да смо још потребни”, поручила је Благојевићева.

Глумац Игор Гало рекао је да је у Требињу први пут био прије више од 40 година, те да је ово признање потврда да су људи процијенили да је нечији рад оставио трага на овом простору.

Фестивал је отворио предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак, који је истакао да је Требиње од давнина град у коме су се смјењивале силе и политичка опредјељења, али једно је заувијек остало исто – дух који носе његови становници.

Током седам фестивалских дана публика ће на љетним позорницама Културног центра и Дома младих имати прилику да види више од 20 дугометражних и кратких филмова, а најављен је долазак у Требиње познатих глумаца Данице Максимовић, Колета Ангеловског, Небојше Глоговца, Милана Калинића и Милана Васића.

Организатори манифестације су Танграм центар Београд и Културни центар Требиње под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске и града Требиња, а уз подршку Управе за дијаспору Србије.

Source:Срна
Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.