Центар за услуге грађанима

Центар за услуге грађанима Града Требиње, званично је почео са радом 03.02.2006 године.

Успостављен је на основу потписаног Меморандума о разумјевању између Града Требиња и ГАП-а (Пројекта управне одговорности). ГАП пројекат, који заједнички финансирају те у одређеним општинама у БиХ имплементирају Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (Сида), намијењен је јачању капацитета критичне масе општина, чиме би се осигурале квалитетније услуге грађанима, слиједећи политички и фискални оквир добре управе.

Циљ успоставе Центра је да, повећањем нивоа услуга грађанима, убрзањем и смањењем сложености процедура и уз брзу и ефикасну услугу, грађани на једном мјесту, у најкраћем могућем року ријеше захтјев упућен Градској административној служби. У склопу Центра инсталиран је шалтер поште, тако да грађани могу на лицу мјеста извршти неопходне новчане уплате (таксе и др), везане за рјешавање захтјева и остваривање права. На посебно одређеним мјестима у Центру, грађанима су на раполагању и сви водичи кроз Градску административну службу, као и обрасци који су им потребни за остваривање права.

Надлежности Центра за услуге грађанима су:

  • Издавање извода из матичних књига грађана и други послови везани за матичне књига

  • Евиденција и издавање радних књижица

  • Пружање грађанима расположивих информација о функционисању Градске административне службе и других расположивих информација у вези Града

  • Пријем захтјева за приступ информацијама које су у посједу Града у складу са Законом о слободи приступа информацијама

  • Овјера потписа, преписа и рукописа

  • Пријем поднесака грађана и друге послове пријемне канцеларије

  • Издавање увјерења из јавних регистара

  • Пружање правне помоћи грађанима

е-Управа

Поштовани суграђани, у прилици сте да електронски користите услужни сервис Града Требиња. Уколико желите да провјерите да ли сте уписани у матичне књиге рођених, вјенчаних, умрлих и у књигу држављана, поставити питање администрацији, или једноставно желите преузети електронске формуларе Града Требиња. Све ово сте у могућности урадити онлине на wеб страници Града Требиња.

Е-РЕГИСТАР
Е-ПАТРОЛА
Култура
Образовање
Спорт
МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ
ГРАДСКИ БИЛТЕН
АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Цивилно друштво
ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА
ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Сервис за Ваша питања, приједлоге, молбе и жалбе

* Редовни рок за достављање одговора је три радна дана. У складу са Законом о слободи приступа информацијама Републике Српске, крајњи рок за одговор је 15 радних дана.

Огласна табла

„Кад би младост имала филозофију старца,
не би било на свету ни једног сунчаног дана.“

Јован Дучић