Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ danas je obilježila 35 godina rada.

Tim povodom učenici ove vaspitno-obrazovne ustanove su pripremili svečanu priredbu, a recitacije, ples, pjesma i muzika uveselili su sve prisutne.

Darko Jegdić, direktor škole, kaže da od velikog jubileja prije pet godina do danas je mnogo toga urađeno.

„Prije pet godina smo otvorili i fiskulturnu salu a danas na mali jubilej prisustvujete završetku radova na ograđivanju školskog dvorišta, koji je izuzetno važan projekat, prvenstveno zbog bezbjednosti učenika. Ovo je idealna prilika da se podsjeti da je projekat urađen u saradnji sa lokalnom zajednicom i resornim ministarstvom, koji su sa 50 odsto sredstava učestvovali u finansiranju. Ukupna vrijednost projekta je 50 hiljada maraka“, kaže Jegdić i dodaje da je, između ostalog,  poslije 14 godina danas izašao i prvi broj školskog časopisa „Zmaj“.

Učenicima i nastavnicima ove škole čestitke povodom dana škole uputio je Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja.

„Ovo je zaista predivan jubilej. Ova škola je opismenila najviše Trebinjaca jer je uvijek bila najbrojnija. Srećan sam što je Grad Trebinje učesvovao u projektu ograđivanja školskog dvorišta, zajedno sa Vladom RS,  jer je naš cilj da stvaramo bolje uslove u svim školama. I ovo je dokaz da zajedno možemo sve“, kazao je Milošević.

O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ danas ima 1.098 učenikau redovnoj nastavi i deset učenika u odjeljenju sa posebnim potrebama.

U školi radi i produženi boravak. O učenicima brine preko 100 zaposlenih radnika, od toga 82 radnika koji pripadaju nastavnom osoblju.